دروازه قرآن شیراز
توضیحاتی در مورد دروازه قرآن
در ورودی شمالی شهر شیراز، دروازهای وجود دارد که به آن دروازه قرآن شیراز میگویند.
دلیل نام گذاری این دروازه به خاطر قرآنی است که در بالای این دروازه گذاشته بودند. این بنای تاریخی در کنار فلکه طاووسیه قرار دارد.

این دروازه در گذشته به دستور عضدالدوله دیلمی ساخته شده است. دروازه قرآن به مرور زمان رو به خرابی رفت تا اینکه در زمان کریم خان زند دوباره ساخته شد.
در قدیم قرآنی معروف به “هفده من” در اطاقک بالای آن گذاشته شد. در سال ۱۳۱۶ شمسی ویران شد و قرآنی که در بالای دروازه قرآن وجود داشت به موزه پارس انتقال یافت اما بار دیگر این دروازه توسط یکی از بازرگانان معروف شیراز به نام حسین ایگار در سال ۱۳۲۸ شمسی دوباره ساخته شد.

در روبروی دروازه قرآن نمای بسیار زیبایی از آب، درختان کاج، کوه و… وجود دارد.

این دروازه در شمال شرقی شهر شیراز در تنگ الله اکبر، میان کوه چهل مقام و کوه باباکوهی قرار دارد و در واقع در خروجی شیراز به سمت شهرستان زرقان و شهرستان مرودشت (تخت جمشید، پاسارگاد، نقش رستم، شهر تاریخی استخر) واقع شده است.

دروازه قرآن در فاصلهای کمتر از ده متری آرامگاه خواجوی کرمانی، فاصلهای کمتر از پانصد متری باغ جهان نما و پارک کوهپایه شیراز و فاصلهای کمتر از هزار متری آرامگاه حافظ (حافظیه) قرار دارد. هم چنین باغ ارم شیراز نیز در فاصلهای کمتر از ۶ کیلومتر این مکان قرار دارد.
اطراف این دروازه، هتلها، پارک کوهپایه، گهواره دید، محلی برای کوه پیمایی، کوهها، درختها و مناظر دیدنی دیگر نیز وجود دارند که میتوانید روز یا شب خوبی را در آنجا سپری کنید.
بازدید از این مکان رایگان است و به صورت شبانهروزی میتوانید از این مکان بازدید کنید.
تصاویر دروازه قرآن شیراز
دروازه قرآن دروازه قرآن
آدرس
ورودی شمالی شهر شیراز.