غار چال نخجیر در استان مرکزی
غار چال نخجیر در استان مرکزی از دیرباز وجود داشته اما برای این که به یک مکان گردشگری تبدیل شود یک پروسه زمانی طولانی را سپری کرده است.
از نظر زمینشناسی شکلگیری آن به سالها قبل باز میگردد که تخمین اولیه در این خصوص حدود هفتاد میلیون سال است.
این غار به دلیل حضور در نزدیکی یکی از دهانههای آتشفشانی به وجود آمده است.
این غار در گذشته وجود نداشته و تنها به علت یک حرکت که بر اثر گسل رخ داده موجب شده تا چنین زیبایی شکل بگیرد.
این غار در گروه غارهای زنده در دنیا طبقه شده و به عنوان یک میراث از آن یاد میشود. علت این که غار چال نخجیر را به غار زنده نسبت دادهاند در واقع وجود عناصری مهم در این غار است که اگر بخشی از این غار نمکی به هر دلیلی آسیب ببیند میتواند بدون دخالت انسان و به صورت کاملاً طبیعی دوباره به حالت خود باز گردد.
در ابتدا شاید با یک غار مواجه شوید اما زمانی که به آن راه پیدا میکنید متوجه خواهید شد که در حدود سه طبقه از آن دیده میشود که هر طبقه هم زیباییهای خاص مربوط به خود را دارد.
ارتفاعی که این غار دارد در حدود چهل متر است.
شکلهایی را در غار مشاهده میکنید که این شکلها به دلیل یک تغییر حالت طبیعی وجود دارند و آن هم رسوب نمودن است. یکی از خارقالعادهترین زمانها مواقعی است که نور به صورت منشور وار به داخل غار میتابد که شما میتوانید بازتاب آن را مشاهده نمایید.
اگر از بیرون به درون این غار نگاهی کنید متوجه میشوید که در بالای این غار انواع شکلهای متنوعی وجود دارند، همچنین تالاری با نام چهلستون از جمله زیباترین تالارهای این فضا خواهد بود که به صورت کاملاً طبیعی است.
قندیلهایی که به صورت بلورهایی از بالا آویزان شده، بر زیباییهای درونی غار چال نخجیر میافزاید.